Wat zeggen ouders?

Al vele jaren vang ik kinderen op. Ouders zijn zeer tevreden. Een aantal reacties:

17 mei 2019 – Ouders van Cate en Vieve
Nelleke is een ondernemende en professionele gastouder. Onze 2 dochters gaan er al enkele jaren met veel plezier naar toe. Nelleke is vriendelijk, maar geeft ook helder de kaders aan, wat de kinderen overzicht en structuur biedt.

Nelleke maakt gebruik van KIKI een ontwikkelingsstimulerings programma. Maandelijks wisselt het thema en de activiteiten worden op thema aangepast. Vorige maand was het thema ‘Verkeer’. Hierbij verschillende activiteiten, van foto-speurtochten (op zoek naar verkeersborden), tot het kleien en verven van stoplichten. En van het oefenen met oversteken tot binnen spelen op het kleed met speelauto’s.
Door het thema veel terug te laten komen pikken onze dochters het écht op en hebben we thuis gesprekken over verkeersborden, stoppen voor rood en rijden bij groen, etc. Heel leuk!

Wat wij ook erg belangrijk vinden is dat Nelleke elke dag naar buiten gaat. Van alles passeert de revue: speelpleintje naast de deur, brandweerpleintje, Catonspark, pekingtuin, kinderboerderij, hangburgpleintje, etc.
Onze oudste dochter heeft na de lunch rust nodig om even bij te tanken en ook dat creëert Nelleke. De kleine kinderen liggen dan op bed en Cate kan dan even zelf puzzelen, met duplo spelen of boekje lezen. Om vervolgens weer wat energie te hebben om met de andere kinderen te spelen.

Als ouder word je elke oppasdag goed op de hoogte gehouden van de activiteiten door een app met foto’s en krijg je de vele knutsel werken mee.

Het overzicht dat Nelleke heeft, de variëteit aan activiteiten en aandacht en zorgzaamheid voor de kinderen maakt dat wij meer dan blij zijn met Nelleke en haar bij elke ouder aanraden.

4 mei 2019 – moeder van Nora
Mijn dochter gaat iedere keer met veel plezier naar Nelleke en komt er vol enthousiaste verhalen weer vandaan: lekker spelen, leerzame activiteiten en geregeld een uitstapje met de bolderkar. Ook spelen ze minstens 1x per dag buiten op het speelpleintje naast Nellekes huis.

Iedere opvangdag krijg ik een berichtje met foto’s en beschrijving van de activiteiten die er gedaan zijn. En ook een berichtje hoe het met mijn dochter gaat. Dat is altijd een leuke onderbreking van mijn werkdag en zó leuk om op afstand mee te genieten van gezelligheid bij Nelleke.

Nelleke heeft een duidelijke structuur en is heel gastvrij. Ze straalt uit dat ze met veel liefde en plezier dit werk doet en dat merken de kinderen ook; ze zijn dol op haar!

4 mei 2019 – Moeder
Mijn zoon wordt nu sinds zijn tweede verjaardag op de woensdag met heel veel liefde opgevangen bij Nelleke. Hij vind het geweldig bij het kinderbuurtje en geniet met volle teugen.

De kinderen gaan er iedere keer samen met Nelleke op uit met de bolderwagen. Ze gaan naar speeltuinen, naar de bakker, naar de pekingtuin en het cantonspark en zijn ook regelmatig op de dijk bij de eem te vinden. Nelleke is altijd heel erg actief met de kinderen, zo krijg ik iedere week de mooiste kunstwerken mee naar huis. Ik merk echt dat hij het heel erg naar zijn zin heeft en dat dit een goede bijdrage is aan zijn ontwikkeling. Nelleke werkt met thema’s, zo komt nu het thema boerderij op de planning en gaat ze de kinderen alles vertellen over het reilen en zeilen op een boerderij.

De kinderen hebben een hele goede band met Nelleke en met elkaar opgebouwd en er hangt een huiselijke, prettige sfeer in huize van Buuren. Nelleke is altijd heel meegaand, ook in geval van ziekte of als ik wat later ben om hem op te halen. Het is voor Nelleke nooit een probleem dat de kinderen een hapje mee eten, uiteraard hangt daar wel een kleine vergoeding aan vast.

Ik heb een veilig gevoel als ik hem bij Nelleke achterlaat en dat doet mij goed.

7 november 2018 – Ouders van Mats
Aangezien ons zoontje (toen bijna 2) voornamelijk veel oudere kindjes of baby’s om zich heen heeft, gingen wij op zoek naar leeftijdgenootjes om mee te leren socialiseren en spelen. Bij rondvragen kwam meerdere malen Nelleke haar naam naar voren. Dat was een schot in de roos.

Mats is best gevoelig voor veranderingen en drukte maar Nelleke ving hem met liefde op. Vooral in het begin was het afscheid nemen lastig maar Nelleke gaf hem alle aandacht en ruimte die hij nodig had. Al snel kreeg ik foto’s toegestuurd waarin duidelijk te zien was hoe leuk hij het had.
Ook viel ons direct een verandering op in zijn gedrag, hij vermaakte zich beter zonder ons te roepen en leerde bijvoorbeeld meer delen en samen spelen. Inmiddels is Mats ruim 3 en vindt het geweldig bij Nelleke.

Pluspunten op een rijtje:
-duidelijke structuur in de dag.
-creatieve activiteiten (knutselen, verven etc)
-veel buiten spelen (speeltuin, park, kinderboerderij etc)
– kleinschalig( maximaal 5 kindjes)
– huiselijke sfeer
-educatie( dmv maand-thema’s leren ze woorden, kleuren, cijfers, dieren,liedjes en bijvoorbeeld voorwerpen te benoemen)
-flexibel
-foto’s en kleine verslagjes via whats app op de dag.

Maar bovenal  is Nelleke  een hele lieve, geduldige en professionele gastouder voor Mats.

24 juni 2018 – Ouders van Ole en Thor
Toen wij in de zomer van 2017 in Baarn zijn komen wonen konden we voor de opvang van onze kinderen Ole en Thor direct bij Nelleke terecht. Was het voor ons in de grote stad nog wel eens lastig om de kinderen op de creche achter te laten, bij Nelleke is dat het nooit geweest. Ze zijn zo aan Nelleke gehecht dat het af en toe juist lastig is om ze ’s avonds weer mee naar huis te krijgen …. Inmiddels is onze oudste 4 en zit hij op school en is er een derde onderweg die we straks, vanzelfsprekend, ook aan Nelleke zullen toevertrouwen. Wat vinden wij dan zo fijn aan Nelleke? Dat de dagen vol zitten met creatieve activiteiten, ze vaak buiten zijn, de jongens er goed kunnen slapen (tussen de middag) en bovenal dat Nelleke zelf een lieve, rustige en vakbekwame vrouw is die elke woensdag weer vrolijk de deur open doet voor de jongens.

21 juni 2018 – Ouders Lucas en Annique
Vanaf de babytijd maakten we gebruik van een kinderdagverblijf voor onze zoon. Na een tijdje was hij niet meer te bewegen om daar heen te gaan. Hij voelde zich niet prettig, het was echt een straf voor hem. Via kennissen hoorden we van gastouder Nelleke. Wat een verademing is dit gebleken. Naast een warme gastouder en liefdevol mens is Nelleke actief met maandthema’s die vol trots thuis verteld worden. Familie, muziek, school, vakantie, natuur; altijd een passend thema binnen de belevingswereld van een kind.
Daarnaast gaat ze er iedere dag op uit. Naar de speeltuin, kinderboerderij, polder of park: ze weet er altijd een mooie dag van te maken. Om 17:00 uur eten alle kinderen samen bij Nelleke waardoor we de avonden thuis echt als kwalitatief moment hebben.

Ons volgende kind heeft maar geluk dat we haar al gevonden hebben!

5 februari 2017 – Moeder van Thijs en Max
Wat hebben we het getroffen met Nelleke als gastouder! Onze oudste zoon Thijs van 2.5 jaar gaat vanaf dat hij drie maanden oud was met veel plezier naar Nelleke. Sinds kort gaat ook onze jongste zoon Max van 5 maanden naar Nelleke.

Op de website van Nelleke staat: Het KinderBuurtje, het tweede thuis voor uw kind. Dit klopt helemaal! Thijs voelt zich helemaal thuis bij Nelleke, zelfs in het weekend vraagt hij of hij vandaag naar Nelleke gaat. Bij Nelleke heerst een fijne en gezellige sfeer. Nelleke werkt erg professioneel. Ze biedt een duidelijke structuur aan in de dag en ze werkt elke maand aan een bepaald thema (herfst, Sinterklaas, maar ook tellen en beroepen bijvoorbeeld).

Nelleke is ook erg ondernemend met de kinderen. Elke dag gaat ze minimaal een keer per dag naar buiten met de kinderen om uit te waaien: naar het bos of park, de kinderboerderij, naar speelpleintjes en in de zomer regelmatig naar de speeltuin. Bij mooi weer kunnen de kinderen naar hartenlust spelen in de tuin met water en zand. Thijs vindt het geweldig om naar buiten te gaan en kan zo zijn energie kwijt. Ook is Nelleke creatief: de kinderen kunnen verven, knutselen of koekjes bakken. Als ’s avonds ‘Ome Jan’ thuiskomt, dan gaat hij lekker stoeien met Thijs, onze zoon vindt dit prachtig!

Voor Nelleke is niks teveel. Wij als ouders waarderen ook erg dat ze meedenkt met ons en als we een keer later zijn door drukte op het werk of de file, dan is dat geen probleem. De kinderen kunnen ook mee-eten zodat ze ’s avonds moe maar voldaan thuis komen. Nelleke is ondernemend, creatief, liefdevol voor de kinderen, professioneel en flexibel. Wij kunnen Nelleke van harte aanbevelen als gastouder!

16 november 2016 – Vader en moeder van Philippe:
Philippe gaat nu alweer ruim twee jaar twee dagen per week naar Nelleke. Inmiddels babbelt onze klein vent er lustig op los, en ‘s ochtends laat hij ons dan steevast weten waar hij die dag naar uitkijkt: “Naar Nelleke!!” Zijn enthousiasme en het plezier dat hij heeft met de andere kinderen werkt aanstekend en pleit voor de wijze waarop Nelleke de tijd met de kinderen doorbrengt.

Ze heeft het talent om het ritme van dagelijks terugkerende activiteiten (het ’s ochtends ophangen van de eigen foto, samen knutselen en natuurlijk de avonturen van beer Kiki) zo te combineren dat kinderen een gevoel van vrijheid en ongedwongenheid ervaren.

Fijn is ook dat Nelleke er vrijwel altijd op uittrekt met de kinderen, door weer en wind. Philippe vindt het heerlijk en wij als ouders waarderen het erg dat ze de kinderen op sleeptouw neemt in de bolderkar en dat ze lekker de kans krijgen om hun energie kwijt te kunnen door lekker in die grote plas te stampen, nog een keer van de glijbaan te gaan, of de dieren bij de kinderboerderij te verzorgen. Ook richting ons als ouders is ze flexibel als we door omstandigheden eens iets later aan de deur verschijnen om Philippe op te halen. Als het aan Philippe zou liggen, zou elke dag een “Nelleke!!” dag zijn. En dat is uiteindelijke het beste compliment.

12 november 2016 – Vader van Sander:
Sander gaat al 3 jaar naar Nelleke. Het kleine, gezellige, knusse, het huiselijke vind ik erg goed passen bij Sander. Hij vertelt levendig over het spelen, het uitstapje naar de kinderboerderij – of de speeltuin – of de wandeling op de dijk/in het park. Ook vertelt hij over Ome Jan die de traktor heeft gemaakt en het knutselen en het fruithapje waar hij dan alleen zijn banaantje opeet.

Nelleke heeft tussen deze activiteiten op een hele leuke manier ook een vast ritme in de dag weten te brengen. ‘s-Morgens hangen de kinderen hun foto op, zo laten ze zien dat ze er zijn, ‘s-middags er op uit of het nu nat en koud is of niet, en daarna nog even knutselen. Vaak hangt dit samen met een maandelijks wisselend thema. Op het eind van de dag kunnen we nalezen hoe de dag is gegaan in het schriftje, of Sander vertelt het ons.

Dik tevreden.

3 oktober 2016 – Moeder van Simon en Marieke:
Nadat onze zoon Simon twee jaar op een crèche had gezeten, waar het regelmatig huilen was bij het wegbrengen, hebben we besloten hem naar een gastouder te laten gaan. Voorspelbaarheid is voor onze zoon belangrijk: elke dag dezelfde leidster, duidelijke regels en afwisseling in activiteiten; dat vinden we allemaal bij Nelleke. Ook de voorschoolse educatie die Nelleke geeft vinden wij goed passen bij ons kind en Simon is altijd erg enthousiast over de activiteiten die ze dan doen. Wandelen met de bolderkar over de dijk, naar speelpleintjes en speeltuinen, de kinderboerderij of het park; zolang het niet stortregent, trekt Nelleke eropuit. Als “Ome Jan” thuiskomt van zijn werk, kruipt Simon met een boekje op de bank en wordt er voorgelezen tot papa hem weer komt halen.

Sinds kort gaat ook onze jongste dochter naar Nelleke en ook zij vindt het erg leuk. Als de andere kindjes slapen, heeft Nelleke tijd om met haar te kletsen en te spelen. In de bolderkar heeft ze haar eigen stoeltje en soms gaat ze ook in de draagzak zodat Nelleke haar handen vrij heeft voor de andere kinderen. Ook wij zijn heel tevreden en met name voor Simon blij dat we de overstap naar Nelleke als gastouder hebben gemaakt.

24 september 2015 – Hester Baars, trainster van de KIKI-cursus, schreef in mijn eindbeoordeling:
Beste Nelleke, wat een prachtige verteldoos en heerlijke activiteiten bied je de kinderen aan. Bij jou moet de opvang een feestje zijn!

24 september 2015 – Een leuke kaart!
Op 6 september 2015 gaf ik met twee andere oppasmoeders een groot feest in speeltuin Oosterkwartier voor onze (vroegere) oppaskindjes en hun ouders. Dit omdat we alledrie 5 jaar geleden als zzp-er zijn begonnen. Het feest was een groot succes! Van één gezin kreeg ik een heel lieve kaart, die ik graag deel.

briefnelleke

knutselen26 april 2014 – Moeder van Femke en Levi:
Wat zijn wij blij met onze gastouder Nelleke!
Al een aantal jaren komen onze kinderen 2,5 dag per week bij haar kinderopvang Het KinderBuurtje en ze hebben het er reuze naar hun zin. Met plezier gaan ze ’s-morgens naar haar toe. Het is dan ook een waar kinderparadijs. De woonkamer wordt omgebouwd tot kinderdomein waar ze heerlijk hun gang kunnen gaan. Er worden boekjes  gelezen, hutten gebouwd, gedanst, gezongen en gespeeld.

Omdat Nelleke lid is van de speel-o-theek is er regelmatig ander speelgoed en bij mooi weer gaan ze af en toe naar de grote speeltuin. Elke dag gaan ze zeker één keer, maar meestal zelfs twee keer naar buiten op het pleintje naast het huis, waar ze spelen met elkaar en met andere kinderen van gastouders uit de buurt. En onze oudste komt elke keer weer thuis met een tekening, plak-of verfwerkje.

De regels zijn duidelijk en er is een vaste structuur.
Wat ook heel fijn is, is dat het ritme van thuis bij Nelleke gewoon door gaat. Slaaptijden hoeven dus niet te worden aangepast. Nelleke is heel toegankelijk en schrijft elke dag over ieder kind een verhaaltje.

Wij zijn super tevreden en hadden ons geen betere gastouder kunnen wensen!

26 april 2014 – Moeder van Tessel:
Tessel vraagt bij het opstaan al of het een “Nelleke” dag is. Ze heeft het meer dan goed naar haar zin bij Nelleke van gastouderopvang  Oppas het KinderBuurtje en pakt met veel plezier haar eigen tasje in, met soms (andere) knuffels of een boekje. Nelleke anticipeert op alles wat er meegebracht wordt. De kinderen staan centraal en hebben hun eigen ruimte in de woonkamer.

Ze gebruikt allerlei spel- en knutselspulletjes waarmee de kinderen hun fantasie op de vrije loop kunnen laten. Er worden allerlei boekjes gelezen, dansjes gedaan en als we Tessel op komen halen vinden we de kids 9 van de 10 keer buiten op het plein waar ze allemaal lekker rondsjouwen en spelen. Het speel(goed)aanbod is altijd divers en ieder kan spelen op zijn/haar eigen manier.

Met een paar kindjes per dag is het een kleinschalige vorm van kinderopvang met heldere regels en structuur, maar wel met ruimte voor het eigen ritme van onze dochter. Zindelijk was ze eigenlijk sneller dan dat ze kon praten, geen probleem: Nelleke lost het op door het potje zo neer te zetten dat ze er naar kan wijzen, terwijl andere kinderen er uit veiligheidsoverwegingen niet bij kunnen. Het ritme van Tessel wordt gerespecteerd, zonder dat dit ten koste gaat van de groep.

En meer dan heerlijk als ouder: geen stress als diensten, zittingen, of vergaderingen anders lopen dan ‘normaal’. Een blij, moe maar voldaan kind dat al gegeten heeft mee naar huis krijgen is altijd een feestje.

Onze een beetje kat uit de boom kijkende dochter is echt helemaal op haar gemak en heeft zelfs praatjes bij deze super gastouder! Wat zijn wij blij met deze keuze!

26 april 2014 – Moeder van Jasper:
Jasper is nu drie jaar oud en komt al vanaf dat hij drie maanden oud was twee dagen in de week bij gastouderopvang Oppas het KinderBuurtje te Baarn. Wij zijn heel blij dat we bij Nelleke terecht zijn gekomen drie jaar geleden, het is voor ons als ouders een fijn gevoel dat hij bij Nelleke in goede handen is en bij een lieve zorgzame gastouder is gekomen die veel individuele aandacht aan alle kindjes kan geven.

Wat wij als ouders fijn vinden is dat Nelleke behalve dat ze heel lief is voor Jasper ook veel structuur in de dag aanbrengt. Wij hebben deze dagindeling op een gegeven moment zelf, als onervaren ouders, thuis ook ingevoerd, wat voor Jasper erg fijn is.

Nelleke gaat elke dag met de kinderen naar buiten, we halen Jasper wel eens op en dan kunnen we op het pleintje naast het huis van Nelleke de stoepkrijt kunstwerken bewonderen, ook komt Jasper regelmatig thuis met knip, plak en schilderwerkjes.

Wat we prettig vinden is het goede contact wat we hebben met Nelleke. Nelleke schrijft elke dag een stukje in het boekje van Jasper zodat wij weten wat hij gedaan heeft en we hebben ook altijd mondeling een moment van overdracht. Als we ergens tegen aan lopen met Jasper, bijvoorbeeld in zijn ontwikkeling, dan kunnen we met Nelleke ook altijd kijken of zij iets anders ziet of nog tips heeft.
Jasper gaat elke keer met veel plezier naar Nelleke toe en komt altijd moe maar vrolijk ’s middags weer thuis.

24 maart 2014 – Moeder van Abel:
Onze zoon gaat sinds een paar jaar met veel plezier naar kinderopvang Oppas Het KinderBuurtje, naar Nelleke, waar hij 2 dagen in de week speelt met zijn vriendjes en vriendinnetjes. Ook eet hij ‘s-avonds mee met de familie en dan hoort hij er echt bij.

Abel had vooral zijn eerste jaar bij Nelleke extra zorg nodig en dat is voor haar nooit een probleem geweest. Hij had een neussonde en een spreidbroekje, wat later een gipsbroek werd. Ze heeft de tijd genomen om te leren hoe een sondevoedingsapparaat werkt en Oom Jan heeft de kinderstoel van Abel aangepast zodat hij ook met gipsbroek in de stoel paste! Als ik Abel aan het eind van de dag weer ophaal zit hij soms nog gezellig aan tafel met de familie en heeft het grootste woord of hij zit nog even met Nelleke op de bank een boekje te lezen.

Bij het weggaan krijgt de hele familie een dikke kus of high five. Terug in de auto heeft hij altijd wel iets te vertellen over de dag en bekijken we thuis de mooie knutsel werkjes en lees ik het schriftje waar Nelleke elke keer een verslagje van de dag in schrijft.

Wij hebben Abel eerst voor 3 maanden naar een kinderopvang gebracht wat niet meer ging door zijn sondevoeding. Wij zijn nog steeds heel blij dat hij bij Nelleke terecht kon. Een gastouder is veel persoonlijker voor ouder en kind en bij Nelleke echt een deel van het gezin met alle liefde en aandacht die daarbij hoort!