Voordelen Gastouder tov Kinderopvang

Ik heb er een paar voor u op een rijtje gezet. Er zijn er vast nog meer.

Gastouder:Kinderopvang:
Kleinschalig, maximaal 5 kindjes.Vaak grotere groepen.
Altijd dezelfde gastouder, waarbij uw kind zich beter kan hechten. Vooral bij baby’s is dit heel belangrijk voor hun ontwikkeling.Meerdere leidsters en hogere kans op wisseling van leidsters.
Huiselijke sfeer en inrichting,Een ruimte die puur alleen op kinderopvang is ingericht.
Lagere kosten. U betaalt voor de vooraf afgesproken vaste uren per dag. Kan ik geen opvang bieden, bijvoorbeeld tijdens mijn vakantie, dan bereken ik geen kosten.Veelal wordt een vast bedrag in rekening gebracht, wat doorgaans tot hogere kosten kan leiden.

Ik stel mij zo flexibel mogelijk op. Ik vang op tot 18.00 uur, maar mocht u onverhoopt te laat komen vanwege een file, dan maak ik daar geen probleem van. Ook ervaren veel ouders het als zeer positief dat ze hun kind na de warme maaltijd op kunnen halen. Vaak eet een kind op een vroeger tijdstip beter, dan op een later tijdstip wanneer de ouders na hun werk na 18.00u nog moeten gaan koken.

Ik onderhoud goede contacten met mijn collega’s. Soms organiseren we gezamenlijk iets, bijvoorbeeld paaseieren zoeken. Ook vangen we wel eens voor elkaar op als dat mogelijk is.